Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди о.з. полк. професор Крум Кацаров с почетен знак „Свети Георги“ II степен

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди о.з. полк. професор Крум Кацаров с почетен знак „Свети Георги“ II степен
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди военния лекар о.з. полковник професор Крум Кацаров с почетния знак „Свети Георги“ II степен днес, 20 ноември 2017 г. „Д-р Кацаров е един от хората, които заслужават признание за всичко, което е свършил, и като военен медик, и като ръководител (макар и само за известно време) на Военномедицинската академия“, каза министър Красимир Каракачанов при връчването на наградата. Тя е за цялостна дейност във военномедицинската служба и заслуги за популяризирането на дейността и издигане на престижа на здравните органи на Министерството на отбраната в страната и чужбина, както и по повод 60-годишния юбилей на проф. Кацаров.

Професор Крум Кацаров е един от водещите специалисти в областта на гастроентерологията и хепатологията, началник на Клиниката по гастроентерология във Военномедицинската академия. За 35 години в професията, професор Крум Кацаров стана световно признат специалист гастроентеролог, спечели признанието на колегите си, които го посочиха за лекар на 2014 година, както и доверието и благодарността на многобройните си пациенти.

„По-голямата част от съзнателния ми живот мина в армията. Благодарен съм на армията за това, че ме научи на две неща: едното е да бъда отговорен, а второто - да работя в екип“, заяви проф. Крум Кацаров след като получи почетния знак на Министерството на отбраната.

Времето