Тренировъчна демонстрация на действия при терористична атака проведоха екипи на Служба „Военна полиция“ и Областна дирекция на МВР-Сливен

Тренировъчна демонстрация на действия при терористична атака проведоха екипи на Служба „Военна полиция“ и Областна дирекция на МВР-Сливен
На полигон „Ново село” беше проведено първото учебно занятие, ръководено от директора на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков, с участието на екипи на Служба „Военна полиция“ и Областната дирекция на МВР. Беше проиграна ситуация по възникнал терористичен акт, при който е открита стрелба по множество хора в обществена сграда в центъра на населено място, с жертви и ранени. Целта на обучението е да се провери степента на готовност на институциите и тяхната своевременна координация и бързи действия от получаване на сигнала за атаката до неутрализирането на терористите.

В хода на обучението се проведе тренировъчна демонстрация по задържане и обезвреждане на терористична група от служители на Тактическото звено за бързи действия към ОДМВР-Сливен и Групата за противодействие и пресичане на терористични атаки към Регионална служба „Военна полиция”-Сливен. Представителите на двете служби демонстрираха пред всички присъстващи уменията и професионалната си подготовка за реакция при обявяване на бойна готовност.
Основните акценти в обучението бяха възможността за навременна комуникация с институциите, готовността на Центъра за спешна медицинска помощ в осигуряването на екипи и координацията между тях и полицията за осигуряване на коридор за изнасяне на ранените от мястото на атаката, осигуряване на бърза евакуация от екипи на Пожарна безопасност, както и взаимодействието с автомобилната инспекция в заградителните мероприятия и възможността за затваряне на пътища с техника и други средства.

Водещи новини

Времето