Шампионската купа на Световното първенство по волейбол стартира обиколката си из България от Министерски съвет

Шампионската купа на Световното първенство по волейбол стартира обиколката си из България от Министерски съвет

    Днешното заседание на Министерски съвет започна с представянето на Шампионската купа на Световното първенство по волейбол пред премиера Бойко Борисов и министрите от кабинета. Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров и вицепрезидентът на Федерацията Любомир Ганев показаха за първи път купата, която ще спечели шампионът от Световното и изразиха благодарността си към министър-председателя за категоричната подкрепа за провеждането на най-големия шампионат, организиран в страната ни. Общата сума на изплатените от кабинета средства за организацията на Световното в периода 2016-2018 г. е 5 000 000 долара. От своя страна, премиерът Борисов пожела успех на състезанието и изтъкна, че провеждането на шампионата в България е огромна реклама за страната ни. 
    София, Варна и Русе ще бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за мъже през септември 2018-а година. Страната ни приема шампионата съвместно с Италия. България ще бъде домакин на две от групите в първата фаза и единия поток от втория етап на шампионата. Заключителните срещи от финалната шестица ще приеме Италия. 
    Предстои стартиране на “Tрофи тур” с купата в трите града домакини в България. Тя ще бъде показвана и на големи спортни събития. Купата тежи 9 килограма и е позлатена.

Водещи новини

Времето