Министър Кралев се срещна със състезателите, които ще участват на Европейското отборно първенство по тенис на маса

Министър Кралев се срещна със състезателите, които ще участват на Европейското отборно първенство по тенис на маса

   Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с българските състезатели по тенис на маса, които утре заминават за стартиращото на 13 септември в Люксембург отборно Европейско първенство за мъже и жени.
   Кралев се запозна и със състоянието на базата на националите на „Дианабад”, на която предстои ремонт на покрива.
   „Пожелавам Ви успех на предстоящото Европейско първенство и постигане на поставените цели. Както съм обещал, ще направим ремонт на залата, защото е много важно да се готвите при възможно най-добрите условия. Личи си, че под ръководството на новия треньор Асен Асенов полагате много сериозни усилия, които съм убеден, че ще доведат до добри резултати”, заяви Кралев.
   И двата ни национални отбора, които са изключително млади, са във втора група на Европа, като целта им за шампионата на Стария континент е запазване на място в нея.
   „След 1-2 години можем да мислим за място сред първите 16 и дори първите 8 отбора. Трябва обаче да продължим да работим изключително сериозно”, заяви Асен Асенов, който от 4 месеца е треньор на националния отбор, като преди това е работил в Германия.
   България ще бъде представена на Европейското отборно първенство от Петьо Кръстев, Теодор Йорданов и Денислав Коджабашев при мъжете и Калина Христова, Елица Замфирова и европейската шампионка на двойки за девойки Мария Йовкова при жените.

Водещи новини

Във Вашингтон ще се състои първото заседание на Управляващия комитет по Междуправителственото споразумение за сътрудничество по проекта за изграждане на ядрена мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй"
                                                                                Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в САЩ през следващата седмица

Времето