Министър Кралев връчи „Каменица фен купа“ на победителя в турнира за 2016 г.

Министър Кралев връчи „Каменица фен купа“ на победителя в турнира за 2016 г.

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купата на победителя в традиционния турнир „Каменица фен купа“ за 2016 г. - отборът на „Малки страсти“ (София). Финалът на Каменица фен купа се проведе на игрищата на Младежкия спортен център на Гребната база в Пловдив. Той бе между отборите на "Фреш маркет" и "Малки страсти". След дузпи купата спечели отборът на "Малки страсти" - София. На трето място остана отборът на "ВИП Дент" - Пловдив. 
    На награждаването присъстваха още заместник-кметът по спорт и младежки дейности на Община Пловдив Георги Титюков и Антон Карлов от „Каменица“ АД. 
    „За мен е огромна чест и удоволствие да участвам в награждаването на победителите от най-големия аматьорски турнир по футбол. Благодаря на Каменица, че 14 години поред организира този турнир, който вече е неизменна част от българския спортен календар“, каза министър Кралев.
    Националните финали на „Каменица фен купа“ стартираха в Пловдив на 15 октомври. В тях участваха 12 отбора, които са регионални шампиони на своята област и са излъчени измежду 1400 тима, които са взели участие в изданието на турнира през 2016 г. В допълнение към признанието и наградите, шампионите от „Малки страсти“ спечелиха за своя град сумата от 10 010 лв., акумулирана от благотворителната кампания на Фен Купа „Дари гол“. Със сумата ще бъде реновиран футболен терен в града на националните шампиони.

Времето