Заместник-министър Марков откри международния турнир по плуване "Мултинейшънс"

Заместник-министър Марков откри международния турнир по плуване "Мултинейшънс"

 

   Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков откри международния турнир по плуване "Мултинейшънс", който се провежда на басейна "Спартак" в София.

    „Поздравявам Българската федерация по плуване с организирането на това състезание, което е второто най-силно, провеждано у нас след Европейското първенство през 1985 г. Радващо е, че София, която е Европейска столица на спорта през 2018 г., е домакин на толкова големи и престижни събития”, заяви зам.-министър Марков.

    В първия ден надпреварата, в която участвт 220 плувци от 12 държави, българските състезатели спечелиха златен, два сребърни и бронзов медал.

    Серията от отличия стартира Диана Иванова с бронз на 100 метра свободен стил с време 58:24 секунди, а след това със сребро на 50 м свободен стил с 26.43 (нов национален рекорд за девойки). Антъни Иванов пък взе сребро на 50 м бътерфлай с време 24:82 и злато на 200 м бътерфлай с време 1:59.40. С резултата си на 200 м бътерфлай Антъни подобри националните рекорди за мъже и за младежи в дисциплината, както и най-доброто постижение, постигано на "Мултинейшън".

    Щафетата ни в състав Антъни Иванов, Ангел Айков, Венелин Смуков и Калоян Николов пък постави национален рекорд за младежи в дисциплината 4х200 м св. стил с време 7:45.64.


Времето