ММС подкрепя целите на изложението „Образование без граници“

ММС подкрепя целите на изложението
 „Образование без граници“

    Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков участва в официалното откриване на Международното изложение „Образование без граници“ в Националния дворец на културата, на което в рамките на три дни се представят най-големите училища, университети, образователни организации, институции и компании от няколко континента. Сред тях са и  12 български средни и висши учебни заведения.
    „За мен е чест да присъствам на откриването на седмото издание на Международното изложение „Образование без граници“. Скъпи млади хора, информираният избор е първата Ваша самостоятелна крачка в живота, но, може би, най-важната. Бъдещето е на общество, изградено от образовани и щастливи хора, затова пожелавам на всички един щастлив избор на Вашето бъдеще. Бъдете здрави!“, каза заместник-министър Асен Марков при откриването на изложението.
    Заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов поздрави участиците във форума от името на кмета Йорданка Фандъкова.
    „Убеден съм, че чрез събирането на толкова много висши учебни заведения ние задълбочаваме връзката със средното образование, подпомагаме така важните образователни реформи, които се случват днес в България“, каза Тодор Чобанов.
    За изминалите 7 години в „Образование без граници“ са присъствали повече от 450 участници от над 30 държави, което прави събитието единственото подобно на Балканите.
    Сред официалните гости на откриването бяха още Флорин Попър и Франческа Крипа от Европейската комисия, посланиците на ЮАР и Република Беларус в България, както и представители на посолсвата на Русия, Алжир, Испания, Кралство Нидерландия, Азербайджан и Словакия.
    Организаторите на „Образование без граници“ получиха поздравителен адрес от името на министър-председателя Бойко Борисов.