Министър Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха нов стадион в НСА „Васил Левски“

Министър Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха нов стадион в НСА „Васил Левски“

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на София Йорданка Фандъкова и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев прерязаха лентата на нов футболен стадион на територията на НСА.
    На събитието присъстваха още генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов, съветникът на премиера Бойко Борисов – Свилен Нейков, Валентин Михов, вицепрезидентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов, множество преподаватели, деятели и студенти. 
    „Тук присъстват много личности, свързани със спорта, и това показва какво е отношението на всички нас към НСА – една от най-важните институции в българския спорт и в българската образователна система. Откриването на всяко ново спортно съоръжение ме прави много щастлив, а изпълнението на този терен е по най-високите европейски стандарти. Много е важно, че Национална спортна академия полага усилия да поддържа своята база на високо ниво, защото именно тук се подготвят треньорите и учителите по физическо възпитание на нашите деца. Благодаря на всички студенти, които са избрали този университет за свое професионално развитие“, заяви министър Кралев.
    Йорданка Фандъкова поздрави ръководството на НСА за новата придобивка, благодари за това, че винаги предоставя базата си за масов спорт на софийските деца и ученици и изрази надежда, че ползотворната съвместната работа ще продължи и в бъдеще.
    „Академията подкрепи много сериозно кандидатурата на София за европейска столица на спорта и вярвам, че заедно ще създадем максимално добри условия, за да можем да представим достойно нашия град през 2018 година. Поздравления за този стадион, наистина е станал прекрасен“, каза Фандъкова.
    Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев благодари на всички, които са работили за изграждането на новото спортно съоръжение и обяви, че то е своеобразен подарък от Академията по повод предстоящия студентски празник 8 декември както за нейните футболни специалисти и възпитаници, така и за целия студентски спорт в България.
    Стадионът е с размери 64х100 м, а настилката му е на немски производител. Съоръжението има изградени трибуни с 200 седящи места, огради и осветление. Към него има съблекални за отборите. Притежава дренажна система и оросителна инсталация.

 

 

Водещи новини

Времето