Министър Кралев награди призьорите от Европейското първенство по лека атлетика за младежи до 23 години

Министър Кралев награди призьорите от Европейското първенство по лека атлетика за младежи до 23 години

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети медалистите от Европейското първенство по лека атлетика за младежи до 23 години.
    На шампионата на Стария континент в Талин (Естония) Митко Ценов завоюва титлата на 3000 м стипълчейз, а Денис Димитров и Георги Цонов спечелиха сребърни медали съответно на 100 м и троен скок.
    „Благодаря ви за отличията, които завоювахте за България. На Митко пожелавам успех на предстоящото  Световно първенство за мъже и жени в Пекин и Олимпиадата в Рио де Жанейро, а Денис и Георги да покрият нормативи за участие на тези две толкова престижни международни състезания“, заяви министър Кралев по време на срещата си с атлетите.
    В събота Митко Ценов ще участва на турнир в Белгия. Денис Димитров и Георги Цонов пък ще преследват нормативи за Световното първенство в Пекин (22 - 30 август) и Олимпиадата в Рио де Жанейро на турнира „Самарско знаме” в Стара Загора, отново в събота. Ако не успеят да вземат визи за китайската столица на родна земя, Димитров и Цонев ще имат възможност да го направят на Балканиадата в Румъния, която ще се проведе на 1 и 2 август.