ММС организира събития и инициативи за младите хора по повод 12 август – Международния ден на младежта

ММС организира събития и инициативи за младите хора по повод 12 август – Международния ден на младежта

    Официалното откриване на събитията, организирани от Министерството на младежта и спорта по повод Международния ден на младежта, ще бъде на 12 август от 19,00 часа пред НДК с приветствие на министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева към младите хора. След това министърът ще връчи награди на победителите в състезанието „Лабиринт на предизвикателствата”, което ще съпътства празника.
    От 20,00 часа министър Мариана Георгиева ще отличи победителите в конкурса за есе „Ето така се прави!“ в обновеното открито лятно кино „One more cinema” до НДК. Там ще бъдат представени 10-те най-добри творби, отличени от журито. Есетата ще бъдат прочетени от известни творци, сред които актрисата и писателка Ваня Щерева, певеца Венцислав Мицов, актрисата Биляна Петринска, Дидо от Д2 и други.
    Празничните събития ще започнат в 16,00 часа пред НДК с младежко тематично изложение, занимания на открито и хепънинг, които ще продължат до 22,00 часа. Между 16,00 и 19,00 часа ще бъдат презентирани най-добрите младежки проекти в България, реализирани през последните няколко години. Организации, които са изпълнили проекти по програма „Младежта  в действие“, ще разкажат повече за тях и за натрупания добър опит в 10 специално изградени тематични шатри.
    От 20,30 до 22,00 часа младежите ще се радват на лятно кино и ще могат да гледат късометражни филми на млади режисьори. 
    Поредицата от младежки събития, посветени на 12 август, ще стартират с инициативата „Рецептите М”, която ще се проведе на 9 и 10 август /петък и събота/ от 10,00 до 17,00 часа в подлеза на СУ „Св. Климент Охридски“. Идеята е да бъдат събрани рецепти за успех от млади хора, които са предназначени за млади хора. Всички послания ще бъдат изложени, така че там, на място, младежите да научат повече за мнението на други свои връстници. Проявата ще завърши с оформянето на всички рецепти за успех в електронно издание и популяризирането му сред младежи.
    Всички младежки събития са инициирани и организирани от Министерството на младежта  и спорта и Националния център „Европейски младежки програми и инициативи”.

 

Водещи новини

Времето