Старитира Първи зимен младежки олимпийски фестивал

Старитира Първи зимен младежки олимпийски фестивал


Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев откриха Първия зимен младежки фестивал под мотото "Да открием олимпийските надежди на България".

Фестивалът се организира от Българския олимпийски комитет с финансовата подкрепа на Министерството на физическото възпитание и спорта.

Два дни в местността „Картала” /Благоевград/ ще се състезават момичета и момчета по три вида спорт – алпийски ски в дисциплината гигантски слалом, ски бягане и сноуборд.

„Радвам се, че освен летния фестивал за първи път вече се провежда и зимен такъв. И за в бъдеще такива прояви ще се сред приоритетите на спортното министерство. Не забравяйте, че спортът е лицето на една нация. Вярвам, че тук сред вас са новите шампиони в зимните ни спортове",заяви в приветствието си заместник-министър Иван Ценов. 

Младите таланти премериха сили в  сноуборда и ски алпийските дисциплини. В събота надпреварата продължава в ски бягането. Сред участниците са най-добрите ски-клубове от Велинград, София, Берковица, Банско, Разлог, Самоков и Сапарева баня.

 

 

Времето