Международната федерация по бадминтон обеща подкрепа на България

Международната федерация по бадминтон обеща подкрепа на България


Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков се срещна с кандидата за президент на Международната федерация по бадминтон Джустиан Сухандината (Индонезия) и първия вицепрезидент на централата Пайсан Рангсикитпхо (Индонезия). Двамата са на посещение в София по покана на президента на БФБадминтон Пюзант Касабян.

„Благодаря ви за подкрепата, която оказвате на федерацията ни, обърна се към гостите министър Нейков. През миналата година изградихме европейски център и вярвам в доброто бъдеще на този спорт в България.“

От своя страна Джустиан Сухандината и Пайсан Рангсикитпхо изразиха готовност Международната федерация да подкрепи финансово Българската в стремежа й да бъде европейски център за подготовка и състезания.

„Много е важно всички да работим заедно – Международната федерация, местните централи, правителството, олимпийския комитет и не на последно място – бизнеса. Аз съм добър приятел на България и вярвам, че ще продължим да поддържаме отлични отношения и контакти.“

Пюзант Касабян използва случая да уведоми гостите, че винаги е срещал подкрепа от Министерство на физическото възпитание и спорта.

На срещата присъства и посланикът на Индонезия Н.Пр. Бунян Саптомо. Той и министър Нейков се уговориха за осъществяване на контакт между МФВС и индонезийското министерство на спорта, за да се обсъдят възможностите за бъдещо сътрудничество.

Времето