Министрите Нейков и Цветанов откриха многофункционална спортна площадка в Неделино

Министрите Нейков и Цветанов откриха многофункционална
спортна площадка в Неделино

       Министрите на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и на вътрешните работи Цветан Цветанов откриха многофункционална спортна площадка в двора на училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Неделино. Съоръжението е финансирано със 120 000 лв. от МФВС. 
       „Реновирането и изграждане на база както за професионален, така и за масов спорт е наш основен приоритет, който продължаваме да реализираме. Смятам, че направихме много в тази насока, но няма да спрем до тук, а ще продължим да работим за това да има къде да спортуват нашите деца. Дано оттук започнат своята кариера някои от бъдещите шампиони на България, но не това е най-важното. Важно е да бъдете физически активни, защото спортът възпитава много качества, които ще ви бъдат полезни във всяка една сфера на живота”, обърна се към малчуганите министър Нейков.
        За последните 3 години МФВС е финансирало изграждането и реновирането на 50 обекта за професионален и масов спорт на обща стойност около 8 млн. лв. 
        След официалното откриването двамата министри подариха на децата на Неделино спортни пособия, с които да играят на новата площадка.
       На церемонията присъстваха кметът на Неделино Стоян Беширов, който преряза лентата заедно със Свилен Нейков и Цветан Цветанов, кметът на Смолян Николай Мeлемов, председателят на общинския съвет в Смолян Филип Топов, областният управител на Смолян Стефан Стайков и народният представител Недялко Славов.

 

 

Водещи новини

Времето