4 000 деца ритат с МФВС и Coca-Cola

4 000 деца ритат с МФВС и Coca-Cola

      Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов  даде старт на ученическия футболния турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!“, който е част от Националната кампанията на МФВС „Аз обичам спорта”. Над 4 000 участника ще се включат в  пилотното издание на програмата, което ще се реализира само на територията на София. Намерението на организаторите е в следващите години тя да се развие в национален мащаб. Спортната инициатива е насочена към ученици на възраст между 12 и 14 години от всички столични училища.

        „Изключително ми е приятно, че този турнир „Купата на  Coca-Cola” е част от Националната кампания „Аз обичам спорта”, която министерството на физическото възпитание и спорта реализира за трета поредна година. Благодаря на организаторите, че с подобни инициативи и те обръщат внимание на ученическия спорт и популяризират активния начин на живот сред подрастващите младежи по забавен и интересен за тях начин. Радвам се, че България вече е част от този световен спортен проект на Coca-Cola”. Пожелавам успех на организаторите и всички участници”, каза на официалното откриване заместник-министър Ценов.

     Инициативата се организира от системата на Coca-Cola в България с партньорството и подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на физическото възпитание и спорта и Столична община. Oфициален посланик на състезанието е футболният идол Димитър Бербатов.  Голямата награда за шампионите е 5-дневна екскурзия  в Манчестър (Англия), където ще посетят легендарния стадион „Олд Трафорд”.

 

 

 

 

Водещи новини

Времето