Свилен Нейков откри писта за лека атлетика в Сливен

Свилен Нейков откри писта за лека атлетика в Сливен

     Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри изцяло реновираната закрита лекоатлетическа писта в Сливен.

     „Виждате, че дори във време на криза ние успяваме да намерим средства и да реновираме и изграждаме спортна база в страната. Тук е свършена отлична работа и вече спокойно може да се води подготовка на най-високо ниво. В Сливен ще тренират и много състезатели от цяла България. Пожелавам ви на тази писта да израснат новите шампиони на леката атлетика”, каза министър Нейков преди да пререже лентата на обновеното съоръжение.

     МФВС финансира ремонта с 220 000 лв.

     „В рамките само на 2 седмици откриваме втора писта за лека атлетика и за това благодаря на правителството в лицето на министър Свилен Нейков, че проблемите на нашия спорт с базата вече се решават”, заяви президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

     Първи новия тартан на съоръжението опитаха децата от местния атлетически клуб.

     След официалната церемония Нейков обсъди с кмета на Сливен Кольо Милев възможността пистата да се газифицира и отопли. От своя страна градоначалникът се ангажира да реши този проблем.

     До няколко дни ще бъде открита и писта за лека атлетика в Благоевград, която също е финансирана от МФВС.