МФВС финансира атлетическа писта в Благоевград със 100 000 лв.

МФВС финансира атлетическа писта в Благоевград със 100 000 лв.
     Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков направи първа копка за реконструкцията на лекоатлетическата писта в Спортния интернат в Благоевград. МФВС и Българският спортен тотализатор финансират проекта със 100 000 лв. Реконструкцията на пистата е част от инициативата на министерството и тотализатора за изграждане и реновиране на обекти в 10 града на страната.
     „Виждате, че дори в тези трудни от финансово естество времена ние намираме начин да градим и ремонтираме спортни обекти. Благоевград е град със спортни традиции и аз съм сигурен, че от тази писта ще тръгнат световни и олимпийски шампиони. При нас нещата се случват и ще продължи да бъде така”, каза министърът.
     В Благоевград Свилен Нейков откри и финалите на ученическите игри по шахмат (8-10 клас). Министърът направи блиц партия с младата надежда Киприан Бербатов, която завърши реми.
     В неделя, 29 май, в 11,30 часа Свилен Нейков ще награди на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен победителите от финалите на ученическите игри по футбол и ще открие финалите в леката атлетика за 8-10 клас. Министърът ще изгледа и демонстрации на клубове, спечелили проекти по програмата на МФВС „Спорт за децата в свободното време”.
     В 13.30 часа, отново в неделя (29 май), в зала „Диана” в Ямбол министър Нейков ще награди призьорите от финалите на ученическите игри в баскетбола (8-10 клас). Там също ще има демонстрации на клубове, спечелили проекти по програмата „Спорт за децата в свободно време”. След това Свилен Нейков и кметът Георги Славов ще разгледат спортната база в града.

Текст към снимка 1: Министър Свилен Нейков разбива бутилка шампанско в багера, който започна изграждането на атлетическата писта.
Снимка 2: Свилен Нейков прави първа копка заедно с председателя на общинския съвет в Благоeвград Костадин Хаджигаев (вляво) и изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов (вдясно).
Снимка 3: Свилен Нейков срещу Киприан Бербатов.


Водещи новини

Времето