Министър Цачева информира синдикалните организации за проектобюджета за 2018 г.

Министър Цачева информира синдикалните организации за проектобюджета за 2018 г.
   Като продължение на поетия ангажимент, министърът на правосъдието Цецка Цачева информира днес на работна среща представителите на Синдиката на служителите в затворите в България /ССЗБ/ и Синдикат „Охрана“, че окончателните параметри на проекта на държавния бюджет на Република България за 2018 г. са приети с решение на Министерския съвет и са внесени в Народното събрание. С проекта са осигурени средства за персонал, които позволяват увеличаване на основните възнаграждения в двете главни дирекции – Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“ - с 5 % от началото на следващата година. 
    „В рамките на закона ще бъде търсена възможност за удовлетворяване и на други искания, поставени от вас“, изтъкна на срещата министър Цачева и благодари на синдикалните организации за добрия диалог между тях и Министерството на правосъдието.
    На срещата днес, която е третата в рамките на 10 дни, стана ясно още, че работната група, която има за цел унифициране на правилата за формиране на допълнително възнаграждение за постигнати резултати в служебната дейност на служителите в  двете главни дирекция, ще се събере в спешен порядък до дни, за да изготви необходимата нормативна основа.
   На заседанието присъстваха още ресорният заместник-министър проф. Николай Проданов, Свилен Цветанов - временно изпълняващ длъжността главен директор на ГДИН, Георги Жеков - главен директор на ГДО, Христо Илков - председател на Управителния съвет на ССЗБ, Петко Чалъков - председател на УС на синдикат „Охрана“, представители на ръководствата на двата синдиката. 

Водещи новини

Времето