Девет деца са отличени за рисунките си във втория конкурс под наслов „Моята ЕДЕН дестинация“

Девет деца са отличени за рисунките си във втория конкурс под наслов „Моята ЕДЕН дестинация“

Участваха близо 250 деца, хиляди гласуваха в оспорваната онлайн надпревара на фейсбук страницата на Министерството на туризма

 

Девет деца от цялата страна са отличени във втория конкурс за рисунка под наслов „Моята ЕДЕН дестинация“. Те са победителите в онлайн вота и избора на експертно жури, включващо представители на ЕДЕН дестинациите в България.

Надпреварата се проведе в периода от 27 септември до 27 ноември 2018 г., в която бяха получени близо 250 детски рисунки.

Всички бяха качени на официалната страница на Министерството на туризма във Фейсбук, където се състоя електронно гласуване. Онлайн  надпреварата беше изключително оспорвана, като в периода 4-21 декември 2018 г. хиляди потребители подкрепиха своите фаворити.

Интернет вотът определи  първо място за Катерина Гетова, на 11 години от гр. Мездра, с рисунка на тема „Църквата Св. Георги в нашия град“, която получи 912 лайка. На второ място застава Елена Стилиянова, на 11 години от гр. Луковит, с рисунка на тема „Провъртеника – природно скално образувание“ с 812 харесвания. Третото място е за Емине Дрангова, на 14 години от гр. Белица, чиято творба изобразява момиче от дестинация Белица и има 554 лайка.

Паралелно с гласуването във Фейсбук журито също определи най-добрите детски рисунки. На първо място е Нанси Йорданова, на 13 години от гр. Драгоман, с рисунка на тема „Параклис „Св. Атанасий Велики“ – Неделишки манастир, от община Драгоман“, която получи 129 точки от оценките на журито. Второ място заемат Николета Маринова, на 13 години от гр. Каварна и рисунка за дестинация Каварна със 128 точки и Ралица Ганева, на 12 годишна от Попово, и рисунка на тема „С България в сърцето – Каварна“ за дестинация Каварна, получила 128 точки. Журито определи и две трети места. Те са за Ивана Кунева, на 12 години от гр. Луковит, с рисунка на тема „Пещера Проходна – Очите на Бога“, която получава 124 точки, и Стела Петрова, на 12 години от гр. Мездра, и рисунка на тема „Църква „Св.вмчк. Георги Победоносец, гр. Мездра“ със 124 точки. Поощрителна награда получава Диляра Реджебова, 11-годишна от гр. Ардино, за нейната рисунка на пейзаж от дестинация Ардино, получила 121 точки.

Рисунките от конкурса ще бъдат използвани за изработване по проекта на пощенски картички и магнити, които ще се разпространяват у нас и в чужбина.

Министерството на туризма ще награди децата с най-добрите рисунки от гласуването на журито и от гласуването във фейсбук страницата. Датата, на която призьорите ще получат отличията си, ще бъде допълнително определена и обявена на официалната страница на Министерството на туризма и на институционалния профил във Фейсбук www.facebook.com/Министерство на туризма. Благодарим на всички деца за участието им в конкурса!