Актуални въпроси на здравеопазването обсъждаха днес здравният министър доц. д-р божидар финков и лидерът на кт “подкрепа” д-р константин тренчев

Актуални въпроси на здравеопазването обсъждаха днес здравният министър доц. д-р божидар финков и лидерът на кт “подкрепа” д-р константин тренчев

Отделни компоненти от здравната реформа, проектобюджет 2003 г., предстоящи промени в законодателното устройство са обсъждали днес на регулярна среща в Министерство на здравеопазването министър Божидар Финков и лидерът на КТ “Подкрепа” д-р Константин Тренчев. Това стана ясно по време на редовната пресконференция на ведомството.

Сред дискутираните теми е била и възможността по законов път да се регламентира финансирането и инвестиционната политика на системата за болнична помощ. Специално внимание е обърнато на заплатите на лекарите в болниците, въвеждането на нови форми на финансиране чрез остойностяване на лечението на пациентите, информира министър Финков.

Д-р Константин Тренчев изрази подкрепата на синдиката в провежданата реформа и готовността на неговите експерти да съдействат за решаване проблемите на системата на болничната помощ. Той съобщи, че КТ “Подкрепа” е предложила на министър Финков финансирането на болниците да бъде регламентирано с отделен закон, какъвто има в Германия. По този начин ще бъде защитени болниците, мотивира тази необходимост д-р Тренчев.

Лидерът на “Подкрепа” обясни, че е искал да получи реална информация за състоянието на здравеопазването преди срещата с мисията на МВФ в петък.

Водещи новини

Времето