Министерство на здравеопазването ще получи като дарение противогрипна ваксина

Министерство на здравеопазването ще получи като дарение противогрипна ваксина

Министърът на здравеопазването доц. д-р Божидар Финков ще приеме като дарение 20 000 дози противогрипна ваксина “Инфлувак ” от фирма “Солвей-фарма”.

По разпределение от Министерство на здравеопазването дарението ще бъде използвано за имунизиране на деца от домове за социални грижи, деца, лишени от родителски грижи, социални домове за възрастни, лица от рискови групи и медицински специалисти от системата на спешната помощ, лечебните заведения за болнична помощ и ХЕИ в цялата страна съобразно епидемичната обстановка.

Дарението ще помогне да бъдат предпазени деца и възрастни, които са в неравностойно положение и не биха могли да бъдат ваксинирани чрез платена имунизация, а също и медицински специалисти, които поради характера на извършваната дейност са подложени на повишен риск от заболяване от грип.

Уважаеми колеги, каним Ви да присъствате на церемонията по официалното връчване, която ще се състои на 6 декември, петък, от 10.00 часа, в пресзалата на Министерството на здравеопазването на бул. “Ал. Стамболийски” № 39, 5 етаж.