Над 70 деца получиха награди в VII-я Националeн конкурс за детска рисунка „Да запазим красив моя роден край“

Над 70 деца получиха награди в VII-я Националeн конкурс за детска рисунка „Да запазим красив моя роден край“

Повече от 300 деца от страната се съревноваваха в VII-я Национален конкурс за детска рисунка „Да запазим красив моя роден край“. Той бе организиран по повод Световния ден на околната среда – 5 юни и Европейската седмица за устойчиво развитие (30 май – 5 юни) от Регионалната инспекция по околна среда и води – Пловдив, община Пловдив и Народно читалище „Европа 2004“.

Зам.-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева приветства участниците в конкурса и им пожела да продължат да отразяват в творбите си любими места. Директорът на дирекция „Контрол на околната среда“ инж. Любка Караманова отправи апел към децата да се включват в екологични кампании и да опазват природата. Сред официалните гости бяха кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и директорът на дирекция „Култура“ в община Пловдив. Те връчиха грамоти и награди на талантливите млади художници.

За първи път бе присъдена нова категория в конкурса – за апликации, в която бяха отличени 9 малки таланти от Пловдив. Изключителен интерес предизвикаха и макетите, изработени от сборна група от V и VІ клас на ОУ „Отец Паисий“ в Асеновград. Те получиха специалната награда на РИОСВ – Пловдив.

Изложбата бе открита във фоайето на Дома на културата „Борис Христов“. Творбите на младите автори ще бъдат изложени до 7 юни.

Тази година Световният ден на околната среда се провежда под мотото: „За живота на дивите животни“.

Водещи новини

Във Вашингтон ще се състои първото заседание на Управляващия комитет по Междуправителственото споразумение за сътрудничество по проекта за изграждане на ядрена мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй"
                                                                                Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в САЩ през следващата седмица

Времето