Іі национален симпозиум по вътреболнични инфекции и дезинфекция

Іі национален симпозиум по вътреболнични инфекции и дезинфекция

От 29 до 31 октомври 2003 г. в парк-хотел “Москва” ще се проведе ІІ Национален симпозиум по вътреболнични инфекции и дезинфекция. Форумът се организира със съдействието на Българо-швейцарската програма по болнична хигиена.

Сред темите, които ще бъдат обсъждани на симпозиума, са въпросите за прилагането на най-новите постижения в областта на надзора, профилактиката и контрола на вътреболничните инфекции; ролята на вътреведомствения и независимия външен контрол; обучението и квалификацията на медицинския персонал; повишаването на качеството на медицинското обслужване в болниците и други.

Каним ви в сряда, 29 октомври, от 11.30 ч. в парк-хотел “Москва” на пресконференция на тема:

Българо-швейцарската програма за болнична хигиена – превенция и контрол на вътреболничните инфекции.

На пресконференцията ще бъде представена и новоучредената Българска асоциация по превенция и контрол на вътреболничните инфекции “Бул Нозо”.

В пресконференцията ще участват:

Д-р Асен Пачеджиев, изпълнителен директор на сдружение “Хигия – БШПБХ” Доц. Тодор Кантарджиев, национален консултант по микробиология

Доц. Нина Гачева,завеждащ отдел “Епидемиология” в Националния център по заразни и паразитни болести и председател на Българска асоциация по превенция и контрол на вътреболничните инфекции “Бул Нозо”.

Доц. Спас Спасков, директор на МБАЛСМ “Пирогов”

Водещи новини

Времето