Развитието на устойчив зелен туризъм в България ще бъде обсъдено на конференция от български и френски специалисти

Развитието на устойчив зелен туризъм в България ще бъде обсъдено на конференция от български и френски специалисти

Заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева ще вземе участие в официалното откриване на международната конференция „Франция–България: Дестинация зелен туризъм”. Форумът ще бъде открит от посланика на Франция у нас Етиен дьо Понсен на 16 април 2010 г., петък, от 9.15 часа, в залата на Българска академия на науките /площад Народно събрание, срещу парламента/. Организатори са Българската асоциация за алтернативен туризъм и Френския институт в София.
В конференцията ще вземат участие представители на Столична община, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на околната среда и водите, Министерство на земеделието и храните, Националното сдружение на общините в България, представители на български и френски браншови асоциации в сферата на туризма, неправителствени организации, научни среди, студенти и преподаватели.
Целта е да бъде споделен опит за прилагане на успешни модели за развитие на устойчив зелен туризъм и обмяна на добри практики между България и Франция. Участниците ще дискутират развитието на политика в полза на зеления туризъм, бъдещето на защитените територии в България и предизвикателствата пред българския туризъм. Ще бъде представена зелената политика на хотелски вериги, зелените европейски сертификати в туризма и възможностите за европейско финансиране за тяхното въвеждане.
Конференцията е от поредицата прояви, обединени под мотото „Зелени дни”, които се провеждат от 15 до 18 април 2010 г. в София, ориентирани към опазване на природата и природосъобразния бизнес и начин на живот. Фестивалът се организира в партньорство от Столична община, Френския културен институт в София, Българска асоциация за алтернативен туризъм, агенция „Одисея-ин” и коалицията „За да остане природа в България”.
Повече информация за „Зелените дни” можете да намерите на сайта www.predizvikatelstva.com/zeleni.

Времето