Министър Нона Караджова ще представи политиките за насърчаване на производство на енергия от ВЕИ на конференция за инвестиции в сектора

Министър Нона Караджова ще представи политиките за насърчаване на производство на енергия от ВЕИ на конференция за инвестиции в сектора

Министър Нона Караджова ще открие Четвъртата годишна конференция „Инвестиции във възобновяеми енергийни източници”. Тя ще представи пред участниците политиките за насърчаване на производство на енергия от ВЕИ и екологичната рамка на процеса.

Събитието е на 31 май, понеделник, от 10,00 часа, хотел Шератон. Организира се от вестник Дневник.
В работната програма на конференцията ще бъдат представени също националният план за развитие на ВЕИ, интегрирането на ВЕИ в електрическата мрежа, финансирането на ВЕИ проекти, конкретни решения в различни проекти за вятърни и електрически централи.
Поканените са представители на Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на околната среда и водите, Националната електрическа компания, фонд "Земеделие", Европейската климатична фондация, Асоциацията на производителите на екологична енергия, Германската фотоволтаична асоциация, Европейската фотоволтаична асоциация, на водещи енергийни компании и банки.
Във втория ден от работната програма, 1 юни, вторник, между 14,30 и 15,30 часа, е предвидена темата „Бумът в изграждането на ВЕЦ и опазването на околната среда”, която ще бъде презентирана от Мая Дряновска, началник отдел „Използване на водите” в МОСВ.

Водещи новини

Времето