Министерството на туризма приключи проект за развитие на човешките ресурси по ОП „Административен капацитет“

Министерството на туризма приключи  проект за развитие на човешките ресурси по ОП „Административен капацитет“

Министерството на туризма отчете резултатите от приключването на проекта „Компетентна и ефективна държавна администрация, участваща активно в процеса на формиране и провеждане на националните и европейските политики в областта на туризма”. Той се осъществява по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Административен капацитет“ на стойност 63 068 лева и е с продължителност 18 месеца.

„Договорът е бил сключен преди създаването на Министерството на туризма, като е неговото изпълнение е било забавено. За да го спасим, предприехме спешни мерки, като екипа разполагаше с кратко време за осъществяването на всички заложени дейности, но успяхме да ги приключим в срок“, съобщи на заключителна пресконференция ръководителят на проекта Екатерина Дацова, директор на дирекция „Административно-правно обслужване и човешки ресурси“ в министерството.

В София и Пловдив по програмата са обучени 54-ма служители от туристическата администрация по специализиран английски и руски и по комуникационни умения и дипломатически протокол и етикет. Част от тази подготовка е проведена в Института по публична администрация. „Тези занимания дадоха възможност на нашите експерти да разширят с нови знания профилираната си езикова подготовка, както и да придобият допълнителни умения“, допълни Екатерина Дацова. Тя поясни, че дейностите по разработването на тръжната документация е извършена изцяло от екипа на проекта и не са наемани подизпълнители.

С допълнителното обучение на кадрите се повишава професионалната им компетентност  и мотивация за работа. Това като цяло подобрява работата на държавната администрация в ресор туризъм за осъществяването на по-ефективни политики в сектора и по-качествено обслужване на гражданите и туристическия бизнес, отчетоха още изпълнителите на проекта.         

Водещи новини

Времето