Генералният секретар на СОТ Талеб Рифай: Поздравления, това беше най-добрият летен сезон за България

Генералният секретар на СОТ Талеб Рифай: Поздравления, това беше най-добрият  летен сезон за България

Генералният секретар на  Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай поздрави в писмо министъра на туризма Николина Ангелкова за постиженията на българския туризъм. „Със 7,9% ръст на чуждестранните туристи, посетили Вашата страна между януари и август 2017 година, и особено с увеличението с 8,1% на приходите от тях, със задоволство отбелязваме най-добрия летен сезон за България през последното десетилетие“, пише до министър Ангелкова генералният секретар на СОТ. Рифай посочва, че тези резултати надграждат вече постигнатото значително увеличение с 10 % на броя на международните туристи, посетили България през 2016 г., позициониращи страната като една от най-посещаваните дестинации, с почти троен ръст през тази година в сравнение със средния ръст за региона.

В писмото си генералният секретар на СОТ изразява и позицията си, че представянето на България е резултат от ангажираността на министър Ангелкова и нейния екип със сектора, превръщайки го в стълб на социално-икономическото развитие. „Имахме възможност да се уверим в тази ангажираност миналия декември на Международния конгрес на световните  цивилизации и модерния  туризъм, проведен в София“, допълва Рифай и изказва благодарността си за подкрепата на Министерство на туризма към работата на СОТ.

„Потвърждаваме подкрепата на нашата организация за Вашата работа и за устойчивото развитие на туризма в България“, пише още Рифай.

Водещи новини

Във Вашингтон ще се състои първото заседание на Управляващия комитет по Междуправителственото споразумение за сътрудничество по проекта за изграждане на ядрена мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй"
                                                                                Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в САЩ през следващата седмица

Времето