Ядреният Енергетик Цветелина Петрова От Гр. Козлодуй Е 20-Хилядният Посетител, Който Разгледа Експозицията “България На Длан”

Ядреният Енергетик Цветелина Петрова От Гр. Козлодуй Е 20-Хилядният Посетител, Който Разгледа Експозицията “България На Длан”


           
        28-годишната Цветелина Петрова от гр. Козлодуй е 20-хилядният посетител, който разгледа експозицията от макети на култови сгради  “България на длан”.
       Цветелина Петрова влезе в обновената зала “Средец” на Министерството на културата на бул.”Ал.Стамболийски”17, за да разгледа експозицията с 15 макета на емблематични български сгради и паметници  в  12.10 часа на  6 януари  2006 г.
       20-хилядната посетителка бе посрещната тържествено в зала “Средец” от актрисата Стефани Рачева - съавтор на проекта “България на длан” /съвместно с режисьора Съни Сънински/.
        Цветелина Петрова, която е асистент по ядрена техника и технологии към Обединения технически колеж към Техническия университет в София, получи като подарък фланелка с логото на проекта “България на длан”, както и брошура, каталог и рекламни материали с
любопитни подробности за етапите при създаването на пътуващата експозиция.
        Целта на проекта е по интересен и нестандартен начин да се популяризира българското културно-историческо наследство. Експозицията “България на длан” е от триизмерни репродукции (мини-копия) на известни български сгради и местности, като всички макети са снабдени със “скрити” озвучителни тонколони и художествено осветление. Ефектна компютърна система “режисира” кога и за колко време да “оживява” съответният макет, посредством звук и светлина.
        Изложбата “България на длан” в зала “Средец” на Министерството на културата ще продължи до края на януари т.г.
       
        
       
        


Водещи новини

Времето