Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Съболезнователен Адрес До Семейството На Юри Буков

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Съболезнователен Адрес До Семейството На Юри Буков


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати съболезнователен адрес до семейството, близките и приятелите на големия пианист Юри Буков.
        В него се казва:
      
        “Опечалено семейство на големия пианист Юри Буков,
        С дълбока скръб узнах вестта за кончината на Юри Буков. Напусна ни един изключителен пианист, без чийто ювелирен талант българската и световната  култура нямаше да са същите. Отиде си от този свят един голям българин, чието сърце остана завинаги свързано с Родината. Светлата радост, която струеше от таланта му, бе обагрена по неподражаем начин от неговите родопски корени и от обичта към България. Житейската и творческата му съдба го свърза завинаги с Франция, но за голямата му дарба нямаше граници и препятствия.
         Моята последна среща с Юри Буков бе в Париж само преди няколко месеца. Не мога да забравя жизнелюбието му и щедростта на таланта му, завладяла световните сцени. Невероятна бе неговата дарба да извисява музиката и да я превръща в магия, неподвластна на времето и на съдбата”, пише в съболезнователния адрес,  който изпрати  министър Стефан Данаилов до близките на прочутия пианист.
       
        “Далеч от творческата суета, Юри Буков раздаваше своето изкуство без остатък. Той владееше до вълшебство магията на музиката.Скърбя дълбоко за човека и твореца Юри Буков. Поклон пред светлата му памет!”, написа  министърът на културата проф. Стефан Данаилов в съболезнователния адрес, адресиран до близките на пианиста виртуоз Юри Буков.



Водещи новини

Времето