Министър Стефан Данаилов Изпрати Поздравително Писмо До Младия Български Скулптор Димитър Луканов

Министър Стефан Данаилов Изпрати Поздравително Писмо До Младия Български Скулптор Димитър Луканов


          

        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати приветствие до младия български творец Димитър Луканов, чиято скулптура “Светлина към небето” ще бъде тържествено открита на  международното летище “Джон Ф. Кенеди” в САЩ на 11 януари 2006 г.
       “Светлина към небето” е оригинална скулптура от лят бронз, създадена по стара восъчна технология, и е с размери  5м  х  2м  х  2м.
        Творбата на Димитър Луканов ще украсява занапред Терминал 4 на Международния терминал на прочутото летище “Джон Ф. Кенеди”.
        “За мен и за българската култура това е повод да сме горди, че един млад български талант е автор на това достойно културно събитие в една велика страна. Тържественото откриване на 11.01.2006 на скулптурата, сътворена от Вас на територията на международното летище “Джон Ф. Кенеди”, ме вдъхнови да Ви пожелая нови блестящи идеи, с които да доказвате максимата, че за истински стойностните прояви на човешкия талант няма граници. На добър час!”, се казва в поздравлението на министъра на културата проф.Стефан Данаилов до младия български  скулптор.



Времето