Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Съболезнователен Адрес До Семейството На Руслан Райчев

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Съболезнователен Адрес До Семейството На Руслан Райчев


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на Руслан Райчев.
        В него се казва:
      
         “С голяма болка посрещнах вестта за кончината на Руслан Райчев. Българската музикална култура претърпя поредната загуба. Напусна ни доайенът на българските диригенти – Маестро Руслан Райчев. В продължение на шест десетилетия той беше един от най-активните строители на музикалния живот в България.“
        Симфоничните оркестри и оперни театри в Перник, Стара Загора, Русе, Варна, Пловдив, Софийската национална опера и Държавният музикален театър “Стефан Македонски” днес нямаше да са това, което са, без големия талант на Руслан Райчев. Под неговата палка пяха и изпълнители, които са символи на музикалното изкуство на 20-ти век, и най-младите надежди на България.
         “В житейския и творческия си път Руслан Райчев остана верен на себе си с откритото си мнение по професионалните и обществени проблеми на България, с ясно изявена позиция и несравнима енергия. Вярвам, че творческото дело на Маестро Руслан Райчев ще остане завинаги в съкровищницата на българската култура”, се казва още в съболезнователното писмо на министър Стефан Данаилов до семейството на Руслан Райчев.



Времето