Министър Стефан Данаилов Беше Удостоен С Почетния Знак На „Россзарубежцентр” На Мвнр На Руската Федерация

Министър Стефан Данаилов Беше Удостоен С Почетния Знак На „Россзарубежцентр” На Мвнр На Руската Федерация


       

         

        Днес, 19 януари 2006 г., в Министерството на културата на официална церемония министърът на културата проф. Стефан Данаилов беше удостоен с Почетния знак на „Россзарубежцентр” на МВнР на Руската федерация.

        Почетният знак беше присъден на министър Стефан Данаилов за неговия голям принос в развитието на двустранните отношения между България и Русия. Отличието беше връчено на министъра на културата лично от посланика на Руската федерация в София Н. Пр. Анатолий Потапов. Н. Пр. Потапов изказа надеждата, че връзките между руския и българския народ, който той определи като “много талантлив”, ще се задълбочават и за в бъдеще.

        Отличието беше връчено на министър Данаилов в навечерието на посещението му в Москва. Той благодари на посланик Анатолий Потапов за почетния знак и каза, че в руската столица ще има много интересни срещи с министъра на културата и масовите комуникации на Руската федерация Александър Соколов, с председателя на Федералната агенция за култура и кинематография Михаил Швидкой, с председателя на Комитета по култура на Държавната Дума Йосиф Кобзон, както и с много творци, голяма част от които са и негови лични приятели. Министър Данаилов добави, че програмата за посещението му в Русия е натоварена, но радостна за него.

       

       

       

       



Водещи новини

Времето