Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Подписа В Москва Протокол За Сътрудничество Между Нт „Иван Вазов” И Мхат „А. П. Чехов”

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Подписа В Москва Протокол За Сътрудничество Между Нт „Иван Вазов” И Мхат „А. П. Чехов”


        
        Подписване на дългосрочно споразумение за намерения за сътрудничество до 2010 г. между НТ „Иван Вазов” и МХАТ „ А. П. Чехов”. Подписват министър Данаилов и Олег Табаков, главен художествен ръководител на Московския художествен театър.


       
        Поднасяне на цветя на гроба на Висоцки. Министър Данаилов се поклони и на гроба на Андрей Миронов

        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов и главният художествен ръководител на МХАТ „А. П. Чехов” Олег Табаков подписаха днес в Москва протокол за намерения за развитие на сътрудничество между двата театъра за периода 2006 – 2010 г.

        Документът предвижда взаимни гастроли, размяна на постановки и режисьори, както и сътрудничество в сферата на театралната критика.

        На срещата Олег Табаков прояви интерес към съвременната българска драматургия. Министър Данаилов подчерта, че за младото поколение български актьори е изключително важно да чуят Чехов в оригинал на руски език.

        Министър Стефан Данаилов проведе в Москва среща с известния издател от български произход Владимир Узун, собственик на мултимедийната фирма „Олма – прес”. Двамата обсъдиха идеи за издаване на български автори в Русия.

        Министърът на културата беше официален гост на тържествения юбилеен концерт по повод 100–годишнината на световно известният руски хореограф Игор Мойсеев, ръководител на Руския държавен ансамбъл за народни танци. Министър Данаилов връчи на юбиляра поздравителен адрес.

        По–късно днес министър Стефан Данаилов положи цветя на гроба на Владимир Висоцки и на гроба на Андрей Миронов на Ваганковското гробище в Москва.



Водещи новини

Времето