Свежите Идеи, А Не Старите Стереотипи Спасяват Нациите

Свежите Идеи, А Не Старите Стереотипи Спасяват Нациите


       

         Министърът на културата проф. Стефан Данаилов разговаря днес в Държавната Дума с председателя на Комитета по икономическата политика, предприемачеството и туризма Валерий Драганов, който е определен от руска страна за съпредседател на бъдещия форум „България – Русия”, чието създаване бе договорено от президентите на двете държави през 2004 година.

        Двамата събеседници се обединиха около становището, че културата не може да се опира само на авторитета на големите творчески имена. Тя трябва активно да бъде подкрепяна от представители на бизнеса, като държавата ускорено трябва да създаде нормативни условия за това. Според руския депутат, чийто корен е български, една от най-важните задачи на бъдещия форум е да бъдат мотивирани младите по посока на духовното и физическо израстване.

        По-късно министър Данаилов бе приет от председателя на парламентарния комитет по култура Йосиф Кобзон. Според големия творец „само пияният или глупакът спестява пари от култура.”

        Стефан Данаилов и Йосиф Кобзон обмениха информация за приетите закони от двата парламента, както и за тези, които са в дневния ред за 2006 г.



Водещи новини

Времето