Филмът „Откраднати Очи” На Режисьора Радослав Спасов Спечели Наградата На Публиката На Филмовия Фестивал Във Вюрцбург

Филмът „Откраднати Очи” На Режисьора Радослав Спасов Спечели Наградата На Публиката На Филмовия Фестивал Във Вюрцбург


       

        Филмът „Откраднати очи” на режисьора Радослав Спасов спечели голямата награда на публиката на 32-то издание на престижният филмов фестивал в гр. Вюрцбург, Германия, който се проведе между 26 и 29 януари. Организатор на събитието всяка година е „Филмова инициатива – Вюрцбург” с председатели Ханс Титце и Сузане Бауер.

        Една от целите на организаторите тази година беше да запознаят немските зрители с българското филмово изкуство и по този повод в рамките на фестивала бяха показани четири български филма – награденият „Откраднати очи”, „Мила от Марс” на Зорница София, документалният филм „Георги и пеперудите” на Андрей Паунов и късометражният „Живот със София” на Светла Цоцоркова.

        За представянето на българските филми отговаряха Керстин Штутерхайм – сценарист, режисьор, доцент и преподавател във Вюрцбургския университет и Мая Мавродиева – член на „Филмова инициатива – Вюрцбург”. Предварителната селекция за участие беше направена от проф. Александър Грозев, директор на „Националния филмов център.

        Тази година на фестивала бяха показани европейски, американски, африкански и азиатски филмови продукции. Върхови моменти в програмата бяха филмите на Агнешка Холанд (Полша) и Ради Габреа (Румъния).



Времето