В Зала “Средец” На Министерство На Културата Се Откри Изложбата

В Зала “Средец” На Министерство На Културата Се Откри Изложбата


              
         На 17 февруари, петък, в 18.00 часа в обновената зала “Средец” на Министерство на културата се откри изложбата живопис “Идеята на Средиземноморския дух или неоимпресионизмът на Анатолий Тартаковский”. Организатори на изложбата са Министерството на културата на Република България и Посолството на Украйна в Република България.

        След като посещава Франция, Гърция, Малта, Турция, Хърватска, Черна гора, Кипър, България, Италия, Египет, испанска Майорка и украинския Крим, Анатолий Тартаковский решава да нарисува пейзажи във всички страни от Средиземноморието. Целта му е да пресъздаде аурата на средиземноморския дух в багри като художествено потвърждение на идеята за митологичното, културното и икономическото общо минало, както и виждането си за бъдещето на страните от Средиземноморието, Адриатика, Егейско и Черно море.

        Анатолий Тартаковский е роден на 31.05.1954 г. в гр. Киев, в семейството на Народния художник на Украйна Исаак Тартаковский. Учил е в Републиканската художествена школа в родния си град. Завършил е Националната Академия по изобразително изкуство и архитектура, специалност живопис. Участвал е в много творчески групи в Седнев, Гурзуф, Сенеж, Паланга, както и в много всесъюзни, републикански и киевски изложби.

        Правил е самостоятелни изложби в Украинския Дом в Киев, изложбена зала «На Каширка» и Централния дом на художника, музея на Националната академия по изобразително изкуство и архитектура, Киев.

        Негови картини са обиколили Шотландия, Германия, Република Хърватска, Гърция.

        Картините на Анатолий Тартаковский са представени в музеите в Украйна, Русия, Ватикана, в частни колекции на повечето страни в Европа, както и в САЩ, Канада, Австралия.

       
       


Водещи новини

Времето