Заместник-Министърът На Културата Иван Токаджиев Ще Посети Варна

Заместник-Министърът На Културата Иван Токаджиев Ще Посети Варна


        Заместник-министърът на културата Иван Токаджиев ще посети на 16 март, четвъртък, Варна. Целта на посещението е подготовката на предстоящата културна програма на общината, тъй като през лятото по традиция морската ни столица предлага на многобройните гости на града изключително богат културен афиш.
        Иван Токаджиев ще се срещне с кмета на Варна Кирил Йорданов. Ще бъдат уточнени параметрите на финансирането на проявите, включени в културната програма на община Варна за предстоящия туристически сезон.
        Зам.-министърът на културата ще обсъди с кмета на Варна и подготовката за предстоящата изложба “Златото на траките”, която ще бъде открита в средата на месец май т.г. в Регионалния исторически музей в града. Очакванията са, че тази първа по рода си изложба с уникални находки от нашите земи ще се радва на голям интерес от страна на туристите, което като резултат ще донесе и добри финансови постъпления.
        Изложбата във Варна се организира със съвместните усилия на най-големите музеи у нас. Иван Токаджиев и варненският кмет Кирил Йорданов ще уточнят и всички мерки за сигурност, които ще съпътстват предстоящата изложба “Златото на траките”. Правоохранителните органи на централно, регионално и местно ниво ще гарантират съхранението на безценните експонати, включени в изложбата.


Времето