В Третия Ден От Фестивала „Русе – Град На Правата” Зам.-Министърът На Културата Ина Килева Придружи Чуждестранните Участници До Ивановските Скални Църкви И Печатница „Дунав Прес”

В Третия Ден От Фестивала „Русе – Град На Правата” Зам.-Министърът На Културата Ина Килева Придружи Чуждестранните Участници До Ивановските Скални Църкви И Печатница „Дунав Прес”


        В третия ден от фестивала „Русе – град на правата” се проведоха семинари на тема „Колективно управление на права” и „Търговски марки, патенти, дизайн”. Те са част от голямата програма на фестивала  в рамките на Националната кампания за защита на интелектуалната собственост. Участниците, сред които имаше представители на различни дирекции на Европейската комисия, както и на български организации, свързани с управлението на колективните права и правата на индустриалната собственост, обсъдиха законодателството на Европейския съюз в тази област, както и реформите, които предстоят в Европейската патентна система.
        По-късно през деня заместник-министърът на културата Ина Килева придружи чуждестранните участници във фестивала, сред които и Бриджит Чернота, ръководител на екипа за България в Главна Дирекция „Разширяване” на Европейската комисия, до Ивановските скални църкви. Тази уникална историческа забележителност край Русе е включена в списъка на ЮНЕСКО с паметници на световното, културно и природно наследство през 1979 г.  
        След това зам.-министър Килева и участниците във фестивала посетиха и разгледаха печатница „Дунав прес” като пример за предприятие, действащо по законите за защита на интелектуалната собственост.  Печатницата притежава удостоверение за пълно съответствие с международния стандарт за качество ISO 9001:2000, както и лиценз за печат на ценни книжа, издаден от Министерството на финансите на Република България.




Водещи новини

Времето