В Берлин Се Организира Представяне „България По Пътя Към Европейския Съюз”

В Берлин Се Организира Представяне „България По Пътя Към Европейския Съюз”


        От 23 май до 3 юни 2006 г. в центъра „Потсдамер Плац Аркаден” в Берлин се организира представяне на България под надслов „България по пътя към Европейския съюз”. Центърът „Потсдамер Плац Аркаден” е разположен в сърцето на модерен Берлин, дневно оттам преминават близо 70 000 посетители от цял свят. Той предоставя уникална възможност за популяризиране на България.
        Проявата се осъществява с подкрепата на Комуникационната стратегия за присъединяване на Република България към Европейския съюз и обединява усилията на Министерство на културата, Министерство на външните работи и посолството на България в Берлин.
        Тържественото откриване ще се състои във вторник, 23 май 2006 г., от 18.00 ч. в центъра „Потсдамер Плац Аркаден” в Берлин, в навечерието на празника на Светите братя Кирил и Методий.
        В програмата на откриването участват ансамбъл на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” – гр. Котел и триото „Теодосий Спасов”. В централното хале на центъра „Потсдамер Плац Аркаден” за целия период на представянето на България /23 май – 3 юни 2006 г./ ще бъде показана и изложбата „Кирилската азбука – новата азбука в ЕС”.


Водещи новини

Времето