На 3 Октомври От 11.00 Часа В Министерството На Културата Ще Се Проведе Пресконференция По Повод Първото Международно Музикално Изложение “Music Fair” България

На 3 Октомври От 11.00 Часа В Министерството На Културата Ще Се Проведе Пресконференция По Повод Първото Международно Музикално Изложение “Music Fair” България


       На 3 октомври /вторник/ т. г. от 11.00 часа в зала „Колегиум” на 6-ти етаж в Министерството на културата ще се проведе пресконференция по повод Първото международно музикално изложение “MUSIC FAIR” - България, което ще се състои от 7-ми до 9-ти декември 2006 г. в Международен панаир – Пловдив. Престижното събитие е под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов.
       В пресконференцията ще участват зам.-министърът на културата Иван Токаджиев, Петя Павлова - мениджър на “MUSIC FAIR” – България, Димитър Немски - издател на списанието “Банки Инвестиции Пари” и организатор на изложението, както и съветникът на министъра на културата проф. Пламен Джуров. На пресконференцията ще бъде представена конферентната програма на изложението, която поставя за цел обсъждането на проблеми, свързани с развитието на музикалния бизнес в страната ни, както и полагане на начало на структурирането на един добре работещ музикален пазар в България.
 
 
           
        Целта на изложението “MUSIC FAIR”, чиито съорганизатори са Министерството на културата, Национална агенция “Музика”ЕООД и “Е-21” АД, е България да има свой достоен форум за представяне на постиженията в сектора, събирайки на едно място български и международни музикални продуценти, артисти, мениджъри, PR и рекламни компании, звукозаписни студиа. Ще бъдат поканени производители на CD и DVD, вносители и търговци на професионални светлинни системи, специални ефекти и системи за озвучаване, диджеи и клубове, фото и видео студиа. Ще участват музикални радиа и телевизии, специалисти по авторски права, лицензианти, производители, вносители и търговци на музикални инструменти, композитори, аранжори, текстописци и музиканти, представители на “музиката в Интернет”, издатели на музикални издания и литература и други.
        Форумът ще запознае участниците с най-новите музикални продукти, ще ги въведе в съвременните възможности за инвестиции в сектора, ще се дискутират рисковете и тенденциите му за развитие – такива, каквито ще бъдат те в условията на общия Европейски пазар. Предвидена е богата програма от съпътстващи събития – конференция, семинари, презентации, концерти. Медийното отразяване на проявите и на Първото международно музикално изложение в България “MUSIC FAIR” е от изключителна важност за засилване на интереса към културния живот у нас, както и към проблемите на сектора, свързани с интелектуалната собственост.