На 29 Март Се Проведе Открито Заседание На Националния Комитет За Честване На 170 Години От Рождението На Васил Левски

На 29 Март Се Проведе Открито Заседание На Националния Комитет За Честване На 170 Години От Рождението На Васил Левски


        Днес, 29 март, в Големия салон на Българска академия на науките се проведе открито Заседание на Националния комитет за честване на 170 години от рождението на Васил Левски. Организатори са Националният комитет за честване на 170 години от рождението на Васил Левски, Министерството на културата, фондация „Васил Левски” и БАН.
         В заседанието взеха участие министър-председателят на Република България Сергей Станишев - патрон на Националното честване, председателят на Националния комитет за честването на 170-годишнината от рождението на Васил Левски - министърът на културата проф. Стефан Данаилов, зам.-министърът на образованието и науката Кирчо Атанасов, кметът на град Карлово д-р Емил Кабаиванов и координаторът на комитета и председател на фондация „Васил Левски” – д-р Стоян Джавезов.
        Министър-председателят Сергей Станишев приветства Националния комитет и подчерта, че „имаме всички основания като нация да се гордеем не само с апостолската дейност на Васил Левски, но и с неговото ниво на историческо мислене” и призова организаторите да популяризират всяка една от многобройните инициативи, за да могат да се включат колкото се може повече българи.
         „Всичко започва и свършва с Левски. Колкото по-емоционално, толкова по-добре. По-страстно, по-запомнящо се. Това става със сърце”, каза министър Данаилов по повод  Националната програма за честването и начина по който трябва да преминат тържествата.
На заседанието бяха разгледани информацията за изпълнение на Националната програма и Календарния план на основните прояви, записани в Националната програма.  
        По време на днешното си редовно заседание правителството реши да осигури 255 000 лева за честването на 170 години от рождението на Васил Левски. Средствата ще бъдат отпуснати по бюджетите на Министерството на културата и Министерството на образованието и науката, Българската академия на науките и на общините Карлово, Ловеч, Левски и Столична община, реши кабинетът.
 


Водещи новини

Времето