Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов И Директорът На Държавния Музикален Театър «Стефан Македонски» Проф. Светозар Донев Дадоха Съвместна Пресконференция По Повод Приключилия Ремонт На Сградата На Театъра

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов И Директорът На Държавния Музикален Театър «Стефан Македонски» Проф. Светозар Донев Дадоха Съвместна Пресконференция По Повод Приключилия Ремонт На Сградата На Театъра


        На 17 април 2007 г. в салона на Музикалния театър министърът на културата проф. Стефан Данаилов и проф. Светозар Донев, директор на Държавния музикален театър «Стефан Македонски», дадоха съвместна пресконференция по повод приключилия основен ремонт на сградата на театъра. В пресконференцията участва и ръководителят на фирма „ЕКСА арт” архитект Константин Пеев - главен проектант на основния ремонт и реконструкцията на Музикалния театър.
        Министерството на културата отпусна през 2006 г. 2 милиона и 948 хиляди лева за проектиране, основен ремонт, реконструкция и обзавеждане на сградата на ДМТ «Стефан Македонски».
        Министърът на културата и журналистите обиколиха цялата обновена сграда, водени от директора на театъра. „Благодаря на Стефан Данаилов - той е първият министър, който дойде, видя окаяното състояние на театъра ни и осигури средства за извършване на ремонта, какъвто не беше тук правен от десетилетия”, каза проф. Светозар Донев. Той отбеляза, че артистите имат желание сами да дообзаведат гримьорните - с част от приходите от големите си турнета през тази година - две в Европа и едно в Япония, а и с лични средства.

        Министърът на културата проф. Данаилов поясни, че през 2007 г. ще продължи ремонтът и на Националната опера. Предстои да се обнови и салонът на Нов драматичен театър „Сълза и смях”, основен ремонт през 2007-а ще се извърши и в Сатиричния театър, който ще върви поетапно, каза министърът на културата проф. Стефан Данаилов.
Обновяване на материалната база се извършва и на извънстоличните театри – в Смолянския театър предстои да се направи подмяна на фасадния стъклопакет, ще се ремонтира камерната зала на театъра във Варна, както и малката сцена на Пловдивския театър, допълни министър Данаилов.

 





Водещи новини

Времето