Ректорът На Музикалната Академия Благодари На Министерство На Културата За Книгата „Български Певци На Хърватската Оперна Сцена”

Ректорът На Музикалната Академия Благодари На Министерство На Културата За Книгата „Български Певци На Хърватската Оперна Сцена”


        Ректорът на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” проф. Георги Костов изпрати специално писмо до министъра на културата проф. Стефан Данаилов с благодарност за подарената на Академията от Министерството на културата книга „Български певци на хърватската оперна сцена”. „Стойностни издания от този тип придобиват особено значение в светлината на музикално-културните процеси, които се развиват на Балканите. Те подпомагат взаимодействието между музикално-културните институции и размяната на творчески идеи. Надявам се, че това е началото на още нови прояви в тази насока.”, се казва в писмото на проф. Георги Костов.
        Издатели на творбата са Българо-хърватското дружество и Националният театър в Загреб. Книгата е близо 300 страници и включва богатата история на присъствието на български оперни певци на хърватска сцена от 1920 година до наши дни. На страниците й са публикувани и уникални фотографии от участието на Мими Балканска, Петър Райчев, Катя Попова, Райна Кабаиванска, Никола Николов и още десетки забележителни творци на българското оперно изкуство, гостували пред хърватска публика.