За Втора Поредна Година София Ще Е Домакин На Южноевропейския Музикален Фестивал

За Втора Поредна Година София Ще Е Домакин На Южноевропейския Музикален Фестивал


            От 17 до 19 май т. г. за втора поредна година София ще е домакин на Южноевропейския музикален фестивал, който се смята за едно от най-големите събития за танцувална музика в региона. Фестивалът се осъществява под патронажа на Министерството на културата и с подкрепата на БТК, Вивател и посолствата на Република Австрия и САЩ в България.
          Южноевропейският музикален фестивал ще се проведе в три вечери в клуб “4-ти км”, като във всяка от отделните зали ще се представят различни дисководещи и артисти. В рамките на фестивала е предвидена Конферентна програма, която включва дискусии за интелектуалната собственост, авторските права и заплащане – ситуацията в Югоизточна Европа; как да пробием нa международния пазар - задълбочен поглед върху музикалната индустрия в Западна Европа, обсъждане на настоящите тенденции и съвети как да достигнем до тези пазари.      Южноевропейският музикален фестивал ще бъде официално открит с американските звезди на вокалния хаус Барбара Тъкър, Кийт Томпсън и Джорджи Порджи, а по-късно на “4-ти км” превърналите се в идоли за меломаните Сатоши Томи и Хектор Ромеро ще представят музиката си. В съседната зала G.L.A.M. ще покажат новостите на холандската музикална сцена с водещи имена като Люсиен Фоорт, Лейдбек Люк и много други, придружени със специален декор и визия.
          Втората фестивална нощ е посветена на новаторското звучене с българския скречист Никки I, австрийските хип-хоп изпълнители Магус и ди джей Фокси, както и рага изпълнителя Селекта Кутта. Вечерта ще завърши с дръм енд бейс ритмите на ди-джей Соларис. Паралелно в другите две зали ще се представят марката Фокусд и един от най-горещите клубове на Ибиса – Амнезия. Постоянният ди-джей на Амнезия – Ле Шмитз, небезизвестният холандски дисководещ Бенджамин Бейтс и сръбският ди-джей Ейсим ще пренесат уникалната празнична атмосфера на острова. Специално за фестивала ще пристигнат Амнезия Ибиса Драг Куийнс.
          Почитателите на техно музиката и тази година ще имат възможност да чуят някои от най-големите имена на сцената. Специално за празника пристига един от най-нашумелите в момента британски ди-джеи – Фърги, както и гръцката звезда Спирос Калуменос. Другата зала ще предложи звука на Майк Хол.
Едно от най-очакваните изпълнения ще бъде и представянето на Министри ъв саунд. Ди-джеите Лоти и легендарният Дани Фриказойд и Крис Бейли ще взривят публиката в съботната нощ в зала 1 на „4-и км“.
                 
            Повече информация за фестивала можете да намерите на адрес: http://www.seeme-sofia.com.