Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Връчи Годишните Награди На Изявени Български Творци

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Връчи Годишните Награди На Изявени Български Творци


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще връчи в понеделник годишните награди на изявени творци и дейци на културата по случай 24 май – Деня  на българската просвета и култура и на славянската писменост.
        Официалната церемония за връчването на отличията започва в 11 часа на 21 май 2007г. в залите на ресторант „Класик” в сградата на Министерството на културата.
        За постигнати високи творчески резултати и принос в развитието и популяризиране на българската култура награди ще получат писатели, артисти, режисьори, музикални изпълнители, диригенти, художници, архитекти, преводачи, читалищни дейци, меценати, учители и ученици от училищата по изкуствата и по културата. Ще бъдат отличени също и изявени млади български творци.
        Преди тържеството, в 10:00 ч. на 21 май (понеделник), деца от детската градина на Националния комплекс по култура в Горна Баня ще гостуват в кабинета на министър Данаилов, за да му представят одобрените модели на униформи, с които ще бъдат облечени всички възпитаници на училището и детската градина през новата учебна година.