Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Участва В Тържествата По Случай 24 Май

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Участва В Тържествата По Случай 24 Май


       Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще води заедно с вицепремиера и министър на образованието и науката Даниел Вълчев празничното шествие в София по случай 24 май. Шествието тръгва от Националния дворец на културата в 10 часа на 24 май и ще завърши пред паметника на Светите братя равноапостоли и съпокровители на Европа Кирил и Методий пред Народната библиотека.
          В 11.00 часа министър Данаилов ще произнесе празничното слово по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост пред Народната библиотека.
          В 12.00 часа на 24 май министър Стефан Данаилов ще се срещне в Министерството на културата с комисаря на Европейската комисия по въпросите на езиковото многообразие Леонард Орбан, който е на посещение в България, за да участва в тържествата по случай празника. По време на разговора двамата събеседници ще обсъдят политиките на Европейския съюз по отношение на опазването на общото европейско културно наследство, за защита на езиковото и културното многообразие и за съхраняването на националната идентичност, както и развитие на нови творчески форми и реализация на проекти с многостранно европейско измерение.
          От 1 януари 2007 г. страната ни участва като пълноправен член на ЕС в програмите „Култура 2007-2013” и „Медиа 2007-2013”.