Защитата На Дипломните Работи На Абитуриентите От Випуск 2007 Г. На Средно Художествено Училище За Приложни Изкуства „Св. Лука” Е В Галерията На „Интерпред”

Защитата На Дипломните Работи На Абитуриентите От Випуск 2007 Г. На Средно Художествено Училище За Приложни Изкуства „Св. Лука” Е В Галерията На „Интерпред”


        За пореден път защитата на дипломните работи на абитуриентите от випуск 2007 г. на Средно художествено училище за приложни изкуства „Св. Лука” ще се проведе в галерията на „Интерпред” в София.
Средно художествено училище за приложни изкуства „Св. Лука” има повече от 50-годишна история и е едно от училищата към Министерство на културата, като в него се провежда обучение по 6 специалности: „Художествена тъкан”, Детски играчки”, „Художествена дърворезба”, „Художествена обработка на метал”, „Аранжиране” и „Рекламна графика”.

        Специалност „Рекламна графика” – защитата на дипломните работи на абитуриентите е на 1 юни 2007 г. от 10.00 ч. в галерията на „Интерпред”.
Специалността е най-новата в СХУПИ, създадена през 2002 г. за да отговори на потребностите от квалифицирани кадри в областта на рекламата. Изучава се графичен дизайн, графично оформление на изложения и графична реклама. Тази година завършва първият випуск от 20 художници.

        Специалност „Художествена тъкан” – защитата на дипломните работи е на 2 юни 2007 г. от 12.00 ч.
Специалността развива творческите умения, експериментира проектирането и изпълнението в материала на художествени произведения в областта на текстила. Усвоява различни текстилни техники: ситопечат, багрене, рисувана коприна, батик, тъкане.
Специалността ще завършат 15 художници.


        Специалност „Художествена обработка на металите” –
2 юни 2007 г. от 13.00 ч.
За петгодишния цикъл на обучение се овладяват всички технологични процеси при кованото желязо, кованата мед и бижутерията, които младите художници прилагат при проектирането и изработването на дипломната си работа. Специалността завършват 13 художници.

        Специалност „Аранжиране” – на 4 юни 2007 г. от 13.00 ч.
В специалността учениците овладяват основните художествени принципи на композицията и проектирането на витринното пространство, щандове и изложбени зали. Специалността завършват 7 дизайнера.

        Специалност „Художествена дърворезба” – на 6 юни 2007 г. от 14.00 ч.
Специалността е една от най-старите в училището за приложни изкуства. Учениците, които я завършват умеят да проектират и да изпълняват в материал пространствени дървопластики и конструкции, функционални предмети: мебели и предмети за бита.
Специалността завършват 5 художници.

        Специалност „Детски играчки” – на 6 юни 2007 г. от 16.00 ч.
Специалността развива творческата фантазия на учениците. Изучават се проектиране и технологии за изпълнение на текстилни играчки, играчки от листова и масивна дървесина, от пластмаса. Специалността завършват 13 дизайнери.




Водещи новини

Времето