В Министерството На Културата Днес Връчват Награди На Млади Таланти

В Министерството На Културата Днес Връчват Награди На Млади Таланти


        Днес в 17.00 ч. в изложбена зала “Средец” ще бъдат оповестени резултатите и връчени грамотите на Националния младежки конкурс за изящни и приложни изкуства, организиран от Министерството на културата. Конкурсът е за ученици от средните училища по изкуствата в цялата страна и се провежда в една възрастова група - от 14 до 18-годишна възраст. Участниците са класирани от авторитетно жури от Националната художествена академия (София) на първо, второ и трето място в две категории по 15 специалности, както следва:
- изящни изкуства – графика, живопис, скулптура, стенопис;
- приложни изкуства - художествена керамика, художествена дърворезба, художествена обработка на метали, художествена тъкан, рекламна графика/графичен дизайн, детски играчки, иконопис, пространствен дизайн, аранжиране, интериорен дизайн/мебел, театрален, кино и телевизионен декор. 
          За участие в конкурса бяха допуснати 92 ученици. 
        След заседанието си на 31.05.2007 г. журито присъди 43 награди. Министерството на културата осигурява едногодишни стипендии за класираните на първо, второ и трето място в конкурса на учениците, които отговарят на условията на Наредбата за условията и реда за предоставяне на закрила на деца с изявени дарби.
        Експозицията в изложбена зала “Средец” на Министерството на културата представя наградените творби и ще може да бъде разгледана до 7 юни 2007 г.





Водещи новини

Времето