Илия Луков Благодари На Министерството На Културата За Подкрепата На Проекта “Най - Дългото Хоро”

Илия Луков Благодари На Министерството На Културата За Подкрепата На Проекта “Най - Дългото Хоро”


            Министърът на културата проф. Стефан Данаилов получи благодарствено писмо от певеца Илия Луков, който от свое име и от името на продуцентска къща “Пирина”  изказва благодарност на Министерството на културата за подкрепата на проекта  “Най - дългото хоро”, гостувало наскоро  в гр. Елванген в Германия.
            Инициативата “Най - дългото хоро” гостува в Елванген по случай честванията,  посветени на Св. Методий. Тук, за да играят на хорото, пристигнаха българи от цяла Германия. Спектакълът “Най дългото хоро” беше представен с успех и в Солун и в Атина в началото на  месец май т.г., като част от европейско турне, се отбелязва в писмото.
            Надяваме се с нашите  спектакли да  допринасяме за популяризирането  на българския фолклор и сме изключително щастливи, че многобройната публика от българи и гости на градовете, в които гостуваме, ще запомни тези мигове и ще носи частица от България, пише Илия Луков.
            В заключение певецът отбелязва, че българският трикольор отново ще се вее из Европа, тъй като предстоящите турнета на продуцентска къща “Пирина” са Берлин, Париж, Мадрид, Будапеща, Братислава, Прага, Варшава, Лимасол и Истанбул, както и при българите от Бесарабия, Молдова, Украйна, Башкирия и Чувашия.
             


Водещи новини

Времето