Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Съболезнователен Адрес До Близките На Богомил Райнов

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Съболезнователен Адрес До Близките На Богомил Райнов


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати съболезнователен адрес до близките на Богомил Райнов. В писмото се казва:
        „Признавам, че никога няма да се науча да приемам мъдро факта, че колкото и много да е дал на Живота, човек все пак умира.
        В такива моменти, когато България осиротява с още един блестящ творец, сякаш думите губят силата си и колкото и красиви и изпълнени с признателност да са те, не е достатъчно, за да изразим цялото преклонение пред човека и твореца Богомил Райнов”.
        „Думата е най-човешкият знак и писателят е този, който я изстрелва във времето. С енциклопедичната си личност и дарба на фин познавач на нашето съвремие Богомил Райнов бе благословен от Съдбата на ония творци, които с лекота правят шедьоври и с фантазията си изпреварват „сценария” на развитието на истинския Живот.
        Поклон пред твореца, раздал своя талант без остатък”, се казва още в съболезнователния адрес до близките на големия български писател.
        Поклонението пред тленните останки на Богомил Райнов ще се извърши на 12 юни (вторник) от 12:30ч. в ритуалната зала на Централните софийски гробища.



Водещи новини

Времето