Зам.-Министърът На Културата Иван Токаджиев Ще Се Срещне С Ръководителя На Вашингтонския Балет

Зам.-Министърът На Културата Иван Токаджиев Ще Се Срещне С Ръководителя На Вашингтонския Балет


        Зам.-министърът на културата Иван Токаджиев ще се срещне на 22 юни /петък/ със Септим Уебър, ръководител на балетен ансамбъл „The Washington Ballet”, който е на 3-дневно посещение в България. По време на разговора ще бъдат обсъдени възможности за сътрудничество в областта на балетното изкуство.

        На 22 юни /петък/ Септим Уебър ще присъства и на репетиция на Държавен балет Арабеск” в Народен театър „Иван Вазов” и ще се срещне с Боряна Сечанова, директор на балета, а по-късно вечерта ще бъде гост в Музикалния театър "Стефан Македонски", където ще види класическия мюзикъл „Мис Сайгон”, чиито официални премиерни представления бяха през май.

        На 21 юни /четвъртък/ Септим Уебър ще има среща със Силвия Томова, художествен ръководител на Балета при Националната опера и балет, с Мариана Денева – директор на Национално училище за танцово изкуство, както и с Емил Димитров – директор на Варненския международен балетен конкурс. На всички срещи ще присъства и Антонина Бонева, директор на дирекция „Музика и танц” в Министерство на културата. 

       Тази вечер Септим Уебър ще гледа в зала 1 на НДК уникалния фолклорен спектакъл „Огънят български”, организиран от Министерството на културата и НДК. По-рано днес ръководителят на балетен ансамбъл „The Washington Ballet” се срещна с генералния директор на НДК Христо Друмев.



Водещи новини

Времето